Hopp til innhold

Lovroste sosialentreprenør og inviterte til mer samspill.

tekst/foto: siri@krohnfagervoll.no

Politikere og støttespillere i bursdagsstemning lovroste og inviterte sosialentreprenør Peri Ilka Tincman og kollegaer i LoPe til mer samspill.   

Vil samspille: Politikere og støttespillere i bursdagsstemning vil samspille med sosialentreprenør Peri-Ilka Tincman (foran fra venstre) og kollegaer i LoPe. Foto:Siri Krohn-Fagervoll
Samspillseffekt: – Vi vil bidra til å få til en samspillseffekt sammen med stat, kommuner og det offentlige, sa Jan Terje Olsen fra Sparebanktiftelsen Telemark. Skjermdump TA.

Viktig å virke sammen med sosiale entreprenører

-Dere har en unik mikro metodikk som virker, hjelper mennesker gjennom systemet, men ikke minst med å få jobb, sa Jan Terje Olsen fra Sparebankstiftelsen Telemark som er LoPes støttespiller siden 2018.

-Jeg tror det er viktig at kommuner og fylke, og vi som stiftelse, som gir gaver til allmenn nytte, kan virke sammen med sosiale entreprenører. Med midler fra stiftelser, fra stat og kommuner og det offentlige kan vi få en samspillseffekt.

Sammen for å få flere i jobb

-Det er fint å ha dere i byen, dere er viktige for oss, dere er viktige for mange mennesker, sa Hans Edvard Askjer (KrF), leder utvalg for inkludering, frivillighet og kultur i Skien Kommune. Mikro er et sted å begynne for å bli en del av det samfunnet hvor man klarer seg selv. 

-Du inviterte oss til tettere dialog; Ja, det vil vi ha. Vi har utvalget, og med dere og NAV, kan vi finne nye måter å jobbe sammen på for å få flere i arbeid. 

God stemning: Odin Adelsten Bohmann (AP) i god bursdagstemning sammen med LoPes venner og støttespillere. Foto:Siri Krohn-Fagervoll

For noen er LoPe alt

-7 år hva er det?, spurte Odin Adelsten Bohmann (AP)  retorisk. – Jo det er 2555 dager , 2555 dager som LoPe og Peri har kjempet for et bedre liv for nye ansikter som kommer til Skien. 2555 dager som en investert for å få mennesker ut i jobb. 2555 dager der enkeltmennesker og familier har fått forandret sine liv fordi LoPe er i byen. For noen er LoPe viktig, for noen er LoPe alt.

Peri Ilka Tincman, daglig leder LoPe. Foto:Siri Krohn-Fagervoll

Å få folk ut i jobb, løser det meste

Peri Ilka Tincman takket overveldet og glad over lovord og invitasjoner. – Hovedmålet er å få folk ut i jobb for da løser problemene seg nesten av seg selv. Vi ønsker at samfunnet holder bedre sammen og forstår at vi er et VI.

– Å jobbe med mikrointegrering, betyr at vi nøster opp i utfordringer og problemer for å finne en jobb eller en utdanning eller integrere seg i samfunnet generelt.

Hjelper over 1200 

– Det er menneskene som kommer hit. Inn døra her har vi fått 930 saker fra 1. januar 2023, forteller Linn Terjesdatter Heiland i LoPe. – Det er flere enn de første fem årene til LoPe. Før året er omme er vi godt over 1200.  Samtidig med all krisehjelp vi driver nå, bl.a. på bakgrunn helt siden covid, så prisøkninger og krig, har vi også fått 11 mennesker ut i jobb.

Hjelper med hjerte: LoPe’s hjertevarme team fv. Peri Ilka Tincman, Elena Minescu, Angdembe Prakash og Linn Terjesdatter Heiland. Foto:Siri Krohn-Fagervoll

Håper de som går ut døra her, aldri trenger oss igjen

  • – Mikrointegrering er noe vi har skikkelig tro på, sier LoPe teamet. Vi håper at alle de som forlater oss, smilende, vinkende og smeller igjen døra her, at de kommer inn i et helt normalt arbeidsforhold med hektiske hverdager og aldri trenger oss igjen.