Hopp til innhold

IF Skiens Grane gutter 16 fikk kickstart til Norway Cup, 20 000 kroner.

Fotballklubben i Skien, IF Grane, er en av over 300 lag og foreninger i Telemark som mottok drøye 3 millioner kroner i vår 2023.  Sparebankstiftselen Telemark deler av overskudd i Sparebank1 Sørøst-Norge.

Alle skal med

Graneguttas lagånd er spesielt sterk. Fotballkameratene har arrangert loppemarked og jobber videre med å fylle opp pengepotten. For alle skal med. Det er guttas klare motto.

Alle skal med! – Motto til Granes Gutter 16 fotball lag i Skien er tydelig – Alle skal med.  Foto: IF Skiens Grane.

Alle skal med! - Motto til Granes Gutter 16 fotball lag i Skien er tydelig – Alle skal med.  Foto: IF Skiens Grane.

Lagsuksess

Det var spilleglede og lagånd som motiverte de første guttene til å starte nytt lag på Grane. Nå er de nesten 30.  Lagsuksessen har kommet raskt, spesielt på det sosiale forteller tre av guttene til lokalavisa TA (abo).

– Vi har fokus på inkludering og det sosiale, og ville ha et bredere tilbud enn bare selve idretten. Vi har klubbkvelder og spiller jo kamper, men for oss er det viktigste å ha det gøy, ikke bli nye Haaland, smiler gutta på Falkum, som til sommeren også stiller som instruktører på gratis fotballskole Grane og Åfoss er igang med å planlegge sammen.

Når flere frivillige – gir større beløp

Sparebankstiftelsen Telemark får tilbakemeldinger om at breddegaver mottas svært positivt blant frivillige.

Stiftelsen når flere frivillige og utdelingene øker. Gavebeløpet økte over 80 prosent, fra 1,7 millioner kroner i 2022 til 3,1 millioner kroner på samme tid i 2023.

 Sparebankstiftelsen Telemark gir tilbake til lokalsamfunnet breddegaver to ganger i året, til små viktige aktiviteter fra overskuddet i SpareBank1 Sørøst-Norge.