Skip to content

Mugori (22) og Aktiv Ungdomsjobb sparker i gang jobbsøk

Helsefagstudent Mugori Sadik (22) drømmer om sommerjobb i eldreomsorg. Hun håper å lykkes med aktiv jobbsøking og drahjelp fra Aktiv UngdomsJobb. De starter nytt sommerkull 15. mars.

Aktiv Ungdomsjobb inviterer på nytt unge mellom 16-30 år som ønsker seg sommerjobb til å bli med på første samling de sparker i gang 15. mars på Gulset Nærmiljøsenter i Skien.

Allerede påmeldt

Mugori Sadik (22), som også var med i fjor, er allerede påmeldt. Og flere strømmer til.  

Helsefagstudent Mugori Sadik (22) har full fokus på søke sommerjobber.

Håper på sommerjobb i år

-I fjor oppsøkte jeg bedrifter uten å lykkes med å få meg sommerjobb. Jeg strevde med å søke jobber alene, sier Mugori som kom til Norge sammen med familien fra Kongo for fire år siden.

Så fikk Mugori tips om Aktiv UngdomsJobb fra en venn.

– Jeg ble interessert, dro hit og snakket med Gro. Hun hjalp meg. Vi fant mange steder hvor jeg kunne sende en CV. Jeg fikk et lite hageoppdrag, men ikke jobb. Nå oppdaterer jeg CV’en min igjen, og håper å få jobb i år. 

Anbefaler andre

Mugori anbefaler andre å bli med i Aktiv UngdomsJobb.

– Jeg har blitt bedre på å skrive CV. Her treffer jeg andre og har fått venner. Jeg håper det gir meg jobbmuligheter, sier helsefagstudenten. Hun går første året på Skogmo videregående, innenfor et svært etterspurt fagfelt.

– Jeg drømmer om å jobbe på sykehjem. Eller restaurant, sier Mugori. Hennes råd til andre unge er ; Fortsett å sende CV, ikke gi opp!

Sparker i gang: Gro Haugland, Aktiv UngdomsJobb og deltaker Mugori Sadik sparker i gang første samling 15. mars, i lokalene til Gulset Nærmiljøsenter i Skien. Her skal unge jobbe med å skrive CV, lage jobbsøknad, og trene på jobbintervjuer.

Sparker i gang aktiv jobbsøk

Alle som ønsker seg sommerjobb er velkommen, sier Hanne Gro Haugland i Aktiv Ungdomsjobb. Hun forbereder avspark på sommerkull, 15 mars, og oppfordrer unge til å melde seg på, sende mail til ungdomsjobb@derdubor.org, eller sms til 97 97 78 56.

Drahjelp – kompetanse og jobber

Her får unge kompetanse på å skaffe seg jobber og får tips om potensielle arbeidsgivere. 

– Vi gir spesielt drahjelp til unge med lite nettverk, de som kanskje ikke har foreldre, søsken eller venner som kan tipse om sommerjobber. Bedrifter rekrutterer vi på forskjellige måter.  I fjor hadde vi 20-25 bedrifter i bedriftspoolen vår, og flere av dem har sagt at de blir med i år.

Mulighet for bedrifter

De unge er ressurser og gir muligheter for bedriftene mener Haugland.

– Bedriftene får tilgang til kompetanse, som det er stor etterspørsel etter i dag. Der kommer vi inn og kan hjelpe til. Det andre er jo det som går på samfunnsansvar, sier Haugland.

Gro Haugland, prosjektleder, Aktiv UngdomsJobb, gir drahjelp til unge inn i arbeidsllvet.

Bli del av “Jobbpoolen”

– Hele idéen med dette prosjektet og tilbudet er jo å forebygge utenforskap og fremme inkludering, forklarer Haugland. Så er du en bedrift som sier, ja, jeg vil være med å gi ungdommene jobb, da inviterer jeg til å bli del av «jobbpoolen» til Aktiv UngdomsJobb.

50 jobber hvert år

– Det hadde vært veldig moro, og jeg håper at bedrifter tar kontakt med meg. Dette har vi gjort i to år før. Nå kjører vi sommerkull, og planlegger også et kull i høst. Målet vårt er å formidle 50 jobber i år, og til neste år, og året etter. Vi tenker langsiktig.

Gode resultater

Gro Haugland forteller om gode resultater fra første år (2022).

– 20-25 unge deltok regelmessig på samlinger og vi formidlet 17 oppdrag i fjor. Da jeg sjekket i oktober, var rundt halvparten fortsatt i jobb.

TA skrev om Aesha som fikk jobb på O’Learys, nov2022 (abo +sak). Hun jobber fortsatt der. 

Aktiv UngdomsJobb

Gir drahjelp til unge (16-30 år) som ønsker deltidsjobber, spesielt de med lite nettverk (minoritetsungdommer). Prosjektet startet i 2021, og er del av SAREPTA Mat, Kultur og Kompetanse.

Aktiv UngdomsJobb samarbeider med skoler og voksenopplæring i Skien Porsgrunn og Bamble og oppsøker bedrifter som tilbyr deltidsjobber.  

Vi er glade for å bidra

Sparebankstiftelsen Telemark gir 400 000 kroner i støtte til AktivUngdomsJobb, som også har fått bidrag fra Sparebankstiftelsen DNB, Vestfold Telemark Fylkeskommune og Skien Kommune.