Hopp til innhold

Dugnad og støtte fra nærmiljøet ga Grenlandsbarna en aktivitetsuke de sent vil glemme.

–    Vi blir veldig stolte når barna kommer bort til oss og sier at dette var den beste uka de hadde hatt hele sommeren, sier Audun Thorsen, daglig leder i Tollnes Ballklubb.I juli 2021 arrangerte Tollnes fotballklubb «Sommerfri», til stor glede for deltakerne, som bestod av 65 barn fra Klyve, Kongerød, Tollnes og Nenset skoler. Her fikk barna en hel uke full av aktiviteter, lek og moro.

Tilhørighet

– Det er utrolig viktig for meg og klubben at vi sammen skaper en plass på Tollnes som små og store kan føle tilhørighet til. Her skal vi sørge for at barn opplever trygge rammer og et godt sted å være etter skoletid.

Vi jobber for å gi barna positive opplevelser som gjør at de vil være her, og vokse opp her. Sommerfri skulle ikke gi noen økonomiske utfordringer for å være med, derfor gjorde vi alt gratis for barna. Vi inviterte til å ta med godt humør, så fikset vi resten, sier ballklubblederen entusiastisk.

Sosiale felleskap

Thorsen og 13 andre fra ballklubben, skolene og nærmiljøet jobbet hver dag for å gi barna en fantastisk og minneverdig uke.

– Vi er så heldige å ha noen veldig gode ressurser i Tollnes som er utrolig flinke med barn. Her «hentet» vi også inn eldre spillere fra Tollnes for å jobbe dugnad. Vi merker at de yngre og de eldre blir kjent på en positiv måte. Det varmer når vi ser de yngre deltakerne fra sommerfri-uka sitter på tribunen for å heie på de eldre under kamper i ettertid. Vennskap og integrering hånd i hånd er noe vi får til i Tollnes, det skal alle ha en stor klapp på skuldra for, sier Thorsen.

Godt samarbeid

Sommerfriprosjektet ble startet under koronapandemien for å gi barna noe annet å tenke på. Sparebankstiftelsen Telemark, Skien kommune og Nærmiljøsenteret ga støtte som gjorde det mulig for Tollnes Ballklubb å realisere en fantastisk aktivitetsuke.

Vet du om gode prosjekter som vi bør støtte? Tips oss gjerne!