Hopp til innhold

Sparebankstiftelsen Telemark gir en halv million kroner til Idrettslaget Skarphedin i deres innsats for å rehabilitere Telemarkshallen i Bø.

SpareBank1 Sørøst-Norges banksjef i Bø Halvard Ajer Thomassen overrasket Linda Stangeland fra IL Skarphedin, i et møte som tok en helt annen vending enn planlagt.  

Stangeland trodde hun skulle svare på spørsmål om investering og rehabilitering av idrettsanlegget, Telemarkshallen. I stedet fikk hun en gedigen SparBank1 sjekk på en halv million signert Sparebankstiftelsen Telemark.

Spiller inn: SpareBank1 Sørøst-Norges banksjef i Bø, Halvard Ajer Thomassen, spiller en halv million fra Sparebankstiftelsen Telemark inn i mål sammen med Linda Stangeland i Skarphedin Idrettslag.

Hjelper veldig

Linda Stangeland takker hjertelig og forteller at pengegaven hjelper veldig idrettsklubbens spillerom framover.

– I utgangspunktet var dette en kostnad som kom til å belaste fotballgruppa med 2,6 millioner kroner, forklarer Stangeland. Vi har lånt 1,5 millioner per nå, og hadde håpet å ikke låne mer. Nå hjelper dette bidraget veldig, sier hun glad og lettet.

Telemarkshallen lever videre, og vi jobber med å bevare den hele tiden.

Linda Stangeland

– Det hadde vært tragisk om vi ikke hadde tatt tak i taket, sier Linda Stangeland. Det rant vann inn flere steder. Nå er jobben gjort. Dekke på taket og noen store dragere i limtre er skiftet ut.

Brukes mye året rundt

Telemarkshallen er en viktig innendørsarena som brukes mye året rundt, forteller Linda Stangeland.

Hva betyr hallen for aktiviteten?

– Hallen betyr enormt mye for fotballklubbens 40 lag og 500 medlemmer som bruker den i hverdagen.  Med tak over hodet kan vi trene skikkelig hele året. De fleste lag har ikke det. Det betyr at det er veldig mange flere unge som er med å trene og spille fotball hele året.

Gir aktivitet til lokalsamfunnet

– Hallen gir aktivitet tilbake til lokalsamfunnet her, sier Stangeland.

Hun lister opp Fotballfritidsordningen (FFO) og akademiet, fra barne- til ungdomsskoletrinnet, hvor fotballklubben tilbyr treninger, mat og leksehjelp etter skolen. Videregående- og ungdomskolen bruker hallen, og den leies ut til større messer, fotballkretsen og andre klubber som kommer hit på treningsleir.

Fotball for integrering

Her er det veldig mange som er med i fotballen, forsetter Stangeland som selv er fotballtrener og lagleder ved siden av styrearbeid i Skarphedins fotballklubb. Hun brenner spesielt for integrering.

– Vi ser hvor bra fotballmiljøet er for integrering. Mange flyktninger har kommet rett inn i fotballen før de kan språk og noe som helst. Så begynner de å trene og kommer inn i laget sammen med andre ungdommer og barn, og mange voksne rundt som tar vare på og hjelper med å lære bort både kulturen og språket her. Det gjør at de raskt får venner og føler tilhørighet og hjelper dem inn i lokalsamfunnet, så de får det bra her.  

Gir et vennlig «dytt»:  Å legge til rette for at barn og unge har en meningsfylt fritid er et viktig samfunnsoppdrag som Skarphedin ivaretar. Sparebankstiftelsen Telemark gir et vennlig «dytt» for at de skal lykkes. Linda Stangeland og Halvard Ajer Thomassen får opp farta sammen.
Styret og ledelse i Sparebankstiftelsen Telemark. Fv. Marianne Hegna, Kjersti Hole Haatveit, Morten Wexels, Gjertrud Eide, Jan Terje Olsen (daglig leder), Frøydis Straume, Kari Skoe Fredriksen Heiberg, Rune Laurantsen.

Spiller på lag

Telemarkshallen i Bø er en viktig innendørs arena for å gi barn og unge meningsfylt fritid og verdifull aktivitet i lokalsamfunnet. Vi støtter idrettsklubben Skarphedin som ivaretar det viktige samfunnsoppdraget.

Vet du om gode prosjekter som vi bør støtte? Tips oss gjerne!